4 de juliol del 2019

Partits de futbol, la festa major i un ensurt d'una parella que passejava (22-08-1934)

La Humanitat, Any IV, núm.866, 22 d'agost de 1934, pàgina 2.

A la secció "Terres de llengua catalana":

"NAVARCLES
NOTES DIVERSES
El passat diumenge tingué lloc un partit de futbol entre els equips de Callús i el local. Vencé el Callús per 4 a 0. Foren arrenglerats els equips pels jugadors següents:
Callús: Ferrer, Junyent, Guitart, Portella S., Portella E., Ratera, Perramon, Closa, Barrabes, Baró i Salipote, i pel local: Sallent, Cardona, Gamisans, Iranzo, Lladós, Guitart, Plana, Clapera, Prunés i Catot.
Per als propers dies 18 i 19, gran partit amb motiu de la festa major, entre el local i el Taradell.
- El passat dissabte, a les deu de la nit, tres individus d'aquesta família que van per sota dels ponts, sortiren al pas a dos joves que pasejaven per l'anomenat «Molí del Serra» i que a grans crits deien: «¡¡Vosotros lo habéis muerto!!». Presentades les autoritats i el forense al lloc de referència, pogueren comprovar que es tractava d'uns embriacs.
- El local de la Societat Coral Republicana té anunciat el tancament de l'espectacle durant els dies de la festa major. Aquesta determinació fou motivada perquè el Municipi no els autoritzà el tallament d'un dels arbres de la Plaça de la República per aixecar-hi un monumental envelat per tal d'actuari [sic] amb un escenari esplèndid, l'atracció d'Espectacles Miquel Díaz.
- Al local «Cine Met», durant els dies 18 i 19 actuà l'espectacle Miquel Díaz, amb el seu variat i extens repertori i la seva orquestra.
Organitzades pel Foment Sardanista, hi hagué dues audicions de sardanes, una a càrrec de la cobla La Principal de Bages, i una altra cobla."