21 de desembre del 2009

Inauguració del Centre Català Autonomista (17-07-1904)

Gent Nova, núm.139, 17 de juliol de 1904, pàgines 6 i 7.

En la secció "Novas" una notícia referent al meeting catalanista organitzat pel Centre Català Autonomista de Navarcles de 24 de juliol de 1904, del qual també hi ha notícies a La Tralla i a El Pla de Bages.

"Definitivament lo día 24 tindrá lloch la solemne festa inaugural del Centre Catalá Autonomista de Navarcles, que té demanada sa admissió á la Unió Catalanista, celebrantse ab tal motiu un meeting de propaganda catalanista en lo que hi pendrán part distingits oradors, essent l'acte presidit pel president de la «Unió Catalanista» en D. Martí y Juliá.
Pel Plá de Bages se comenta ab molt entussiasme, y es esperat ab ánsia aquest dia, pera sentit la veu del Catalanisme, fent tot suposar que'l meeting revestirá'l carácter de veritable festa, puig que son molts los que desde'ls pobles comarcans pensan anar á Navarcles lo dia de la festa inaugural.
Lo novell Centre está á punt de publicar una entussiasta crida salutació als catalans del Plá de Bages, que será repartida profusament per totas las poblacions vehinas."