7 de juny del 2011

Acte polític. Una desgràcia. Una conferència. Necrològica (13-06-1931)

El Dia, 13 de juny de 1931

A la secció “Diuen de Navarcles”:

“Acte polític
Per demà dia 14 a les quatre de la tarda, la Comissió d’Acció Política del “Centre Republicà Català”, ha organitzat un míting d’afirmació republicana, en el qual demés d’altres elements de la capital hi prendran part el nostre diputat de la Generalitat en Francesc Farreras Duran i el senyor Joan Selvas i Carné.
Una desgràcia
Dimarts proppassat vora el Pont de Cabrianes, terme municipal de Navarcles, tingué la mala sort de caure d’una alçada regular junt el carro i l’animal en Miquel Muntada i Plana (a. Miqueló) d’ofici drapaire quedant mort als pocs moments i resultant ilesos els seus dos fillets que sempre anaven amb la seva companyia com també l’animal. El jutjat municipal féu les corresponents diligències i el dia següent se li practicà l’autòpsia (E.P.R.)
Una conferència
El diumenge passat tingué lloc una conferència al Centre Republicà a càrrec dels seu culte mestre en Laureà Vilalta sobra el tema: “Organització de l’escola” que fou molt aplaudit per la concurrència.
Necrològica
Ha mort després d’una llarga enfermetat la mare del nostre particular amic en Josep Playà Oller, president del Centre Republicà i tinent d’alcalde. Rebi la família nostre més sentit condol (E.P.R.).
Corresponsal"