7 de juny del 2011

Contra els incendiaris. La intervenció del senyor Selves (02-07-1931)

El Dia, 2 de juliol de 1931

"Els fets de Navarcles
Contra els incendiaris. La intervenció del senyor Selves
Com ja notificàvem en l’edició d’ahir uns desconeguts van incendiar les barraques de la carn que estan instal.lades a la plaça.
Deiem també que havien quedat totalment destruïdes.
Air, com a resultat de tot això, ja de bon matí van començar de formar-se grups de dones a la mateixa plaça, protestant amb gran escàndol contra la gesta dels incendiaris i senyalant com a responsables de tot el succeït als carnissers Cristòfor Illa i Faustí Vilaseca.
Les autoritats del poble varen alarmar-se davant la força que prenia la manisfestació i com a precaució i pel que podés passar van telefonar a l’Ajuntament de Manresa demanant la intervenció de l’Alcalde senyor Selvas en aquell afer.
El batlle i diputat a Corts va dirigir-se cap a Navarcles, acompanyat del metge Tomàs Ramon i del cap de la guàrdia municipal senyor Gallard.
Des del balcó de les Cases Consistorials dirigí la paraula als manifestants, demanant que era el que volien.
Una Comissió es destacà de la massa i va exposar les raons que induïen el poble a prendre aquella actitud. El senyor Selvas va proposar que sense perdre temps es formés una Comissió integrada pels acusats, pels acusadors per anar a trobar al senyor Esplà, governador civil de la província.
Com que el poble va mostrar-se satisfet amb aquesta proposició, la manifestació va dissoldre’s tranquilament."