4 de juny del 2011

La passada festa major suspesa per la grip. Exposició escolar (17-02-1931)

El Dia, 17 de febrer de 1931

A la secció "Diuen de Navarcles":

"La passada festa major
Han transcorregut els dies de la festa major, amb una decepció extraordinària, degut a que les empreses d’espectacles no han organitzar cap acte de diversió. Podem atribuir l’ocorregut a mires personals, perquè quan el dimecres al vespre reunides les comissions junt amb l’Ajuntament, s’acordà celebrar-la amb l’esplendor possible, ja que els programes que integraven les festes eren dignes d’acceptació i el dijous era totalment canviat, havent lliurat l’alcalde un document a les empreses notificant-los-hi que quedaven suspesos tots els actes fins a nova ordre per haver tingut esment del senyor Inspector de Sanitat de la població que regnava l’epidèmia gripal. I tota aquesta farsa, perquè? Perquè segons versions una de les empresese ja tenia desllogada l’orquestra i al donar-se compte del paper que haurien representat és pel que s’apressaren a fer els treballs al.ludits amb l’Inspector. ¿Els senyors regidors que es trobaven reunits el dimecres, quin paper representan davant d’aquest canvi? Si això passa així i no es rebelen davant d’aquest procedir, perque els hi serví defensar que no es podia emprar la nota de l’epidèmia, ja que això podia portar moltes conseqüències, per quan la sanitat provincial podria encartar-s’hi. Malgrat que ja que se suprimia la festa major, havia d’ésser per a tots i no parcial, com així ha resultat havent-se celebrat l’ofici solemne amb acompanyament d’orquestra i en lloc d’assistir-hi la corporació municipal en ple, solament n’hi figuraren cinc, representant un paper tan trist i acompanyat de la poca concurrència a l’esmentat acte, que fins la vergonya l’haver-ho de presenciar. Que és estrany, pocs i tan mal avinguts. Quan tan poc costa anant amb harmonia, procedir amb rectitud i justícia.
Un altre dels espectacles que també figurava amb motiu de la festa major i és el partit de futbol que es celebrà amb gran animació, però amb molt poca concurrència, fos pel temps insegur o pel preu de la guixeta, el cas és que tots els socis hi cavien i tanmateix fou un partit admirable per part dels locals, ja que jugaven amb un equip que si bé entenien amb l’arada o els seus instruments de treball, el que és futbol hi comprenien poca cosa, quedant amb el resultat brillantíssim de 7 a 0 a favor dels locals, disputant-se una magnífica copa donatiu de l’empresa “Met”

Exposició escolar
Ahir tingué lloc l’obertura de l’exposició escolar en el local de l’Ateneu Navarclense. Una cosa digna d’ésser visitada per la diversitat de treballs de caligrafia i dibuix sobresortint dintre la mateixa l’escriptura de caràcter anglès. Tenen molta importància els esmentats treballs, donada la qualitat dels nens que integren l’escola. De moment rebi la nostra més cordial salutació el seu mestre, nostre bon amic Pasqual pel desenrotllament de l’intellectualitat infantil i li desitgem moltes prosperitats. El proper dia 1 de març, clausura de la mateixa, amb una vetllada literària i repartint se premis entre els alumnes. Oportunament donarem més detalls.

Corresponsal"