6 de juny del 2011

La sessió de l'Ajuntament (28-04-1931)

El Dia, 28 d'abril de 1931

A la secció “Diuen de Navarcles”:

La sessió de l’Ajuntament

Ahir, a les onze del matí es reuniren en el saló de la Casa Consistorial, sota la presidència del ciutadà senyor Josep Mas Lleonart, tots els ciutadans que integren les juntes administradores dels béns comunals. Entre els diversos assumptes que es tractaren s’aprovà de portar a subhasta amb la condició de retirar-les dues vegades cada setmana les escombraries de les respectives “barraques” sota el màxim tipus de 850 pessetes anuals.

Es nomenà una comissió composta de Josep Mas, president i de Josep Ambrós, per entrevistar-se amb la direcció de la companyia de l’Anònima per veure d’obtenir de la mateixa el preu de kilovats per la bomba de regar, igual de nit que de dia.

A proposta de Narcís Trullàs, que s’estudïi el de la titular a fi de que considerant estalviar algunes pessetes ja que creu és preu molt considerable.

El president donà compte d’haver reunit els propietaris del regadiu nou en virtut d’haver fet un estudi del mateix i haver comprovat que sota el pressupost diferent al mateix, s’hi perden pessetes degut al mal estat en que es troba la bassa destinada a l’enxarcament de l’aigua i se’ls hi proposà arreglar la bassa a compte dels mateixos amb la intervenció del municipi i amb l’amortització del 10 o 20 per cent segons depenguin les despeses a compte de la mateixa aigua.

I sense haver-hi més assumptes a tractar s’aixecà la sessió a la una de la tarda.

Corresponsal.”