5 de juny del 2011

La solució del conflicte de la fàbrica de Sant Benet (25-02-1931)

El Dia, 25 de febrer de 1931

"La solució del conflicte de la fàbrica de Sant Benet

Diumenge va solucionar-se el conflicte que des del dia 17 de gener estava plantejat a la fàbrica de Sant Benet. Tot i essent la fàbrica de Sant Fructuós, el conflicte afectava moltíssim més a Navarcles, i és per això que fou aquella població únicament on hi hagueren certes escenes pròpies en qüestions socials, com també la solució fou buscada i trobada pels navarclins. L’èxit va correspondre a una segona comissió que s’improvisà a última hora després del sorollós fracàs que obtingueren les negociacions entaulades amb la primera composta entre altres del senyor rector i metge titular, ex cap de la difunta Unió Patriòtica d’aquella localitat.

Amb aquesta solució ens plau fer-hi el següent comentari:
Aquest conflicte reunia les mateixes característiques que el plantejat l’any 1929 a la casa Bertrand ço es vingué un acomiadament total del personal, més tard l’afer 4 telers i finalment se solucionà amb un respectable tant per cert de rebaixa en la producció.
Hauran trobar les direccions d’aquestes grans fàbriques amb el “cuento” dels 4 telers la manera de fer acceptar rebaixes en els sous dels seus obrers?...

Corresponsal"