5 de juny del 2011

La vaga solucionada (23-02-1931)

El Dia, 23 de febrer de 1931

A la secció "Diuen de Navarcles":

"La vaga solucionada

Després de nou setmanes que durava el conflicte de la fàbrica de Sant Benet, es va resoldre satisfactoriament en benefici de tots l’acord amb les proposicions presentades als treballadors.
En virtut de les gestions fetes per la Comissió amb les bases presentades pels treballadors el divendres passat i no havent pogut arribar a un acord amb la direcció, es nomenà una Comissió que posant-se d’acord les dues es presentaren a la fàbrica de Sant Benet amb els treballadors que viuen a la mateixa, i entre tots acordaren reintegrar-se al treball de conformitat amb les bases presentades i que per tots ja prou conegudes o sigui amb la condició dels dos telers ja que aquesta condició era la que impedia porta a cap la solució desitjada. Essent així, hom recomana a tots els treballadors que per dignitat pròpia es respectin i es mirin com si res hagués passat, ja que de no fer-ho així, es mostrarien amb contradicció amb els treballs fets per les comissions encarregades i que amb tant bon zel s’entrevistaren amb la direcció, per portar a cap tasca tan difícil, donada l’actitud de la direcció.
També es reocmana en gran manera a tots els teixidors i teixidores de els altres fàbriques, que si n’hi ha algun que faci anar més de dos telers, d’aquesta hora en endavant deixi de fer-ho, a fi de què no tinguem d’arribar al moment que s’acaba de resoldre lo que resulta en benefici de tots.
Donem les gràcies a les comissions pels treballs fets, com també agraïm en gran manera al representant de la casa Puig i Companyia, per haver-ho pogut arribar un acord per la solució d’un conflicte que afectava a una gran massa de treballadors i que no deixava de donar un gran perjudici a la població.
!Companys! la unió fa la força, no us deixeu enlluernar per unes míseres pessetes, que el dia de demà vosaltres serieu els primers en maleir la vostra pròpia estupidesa, ja que obrant amb legalitat tenim el poble a la nostra disposició.

Corresponsal"