4 de juny del 2011

Orientació sardanística. Ball de Carnaval. Fussió de Germandats (26-01-1931)

El Dia, 26 de gener de 1931

A la secció "Diuen de Navarcles":

"Orientació sardanística
Ahir a les dotze del matí, tingué lloc, en el local Armonia Navarclense, la conferència d’orientació sobre la sardana i la manera de ballar-la. Hi prengueren part diferents elements del Foment de la Sardana i dels Ballets Populars. Fent ús de la paraula, d’una manera ben eloqüent, nostre amic i president del Foment, Marian Homs. Acte seguit, el president dels Ballets Populars Lluís Cirera, també exposà als concurrents que la sardana no és un ball que es balli de qualsevol manera, sinó que per ésser sardanista s’han de sentir en el cor.
L’amic Reguant, director dels Ballets, exposà la manera de presentar-se i entrar en una anella i baix l’explicació donada pel mateix, es posà en pràctica la manera de repartir. El nostre amic Homs sempre amable, s’oferí a tocar algunes composicions.
La concurrència fou molt escassa de jovent. Ignorem els motius, però esperem noves ocasions per a la simpatia a nostra estimada dansa.
Gràcies a tots els manresans per la seva presència i fins una altra ocasió.
Ball de carnaval
Ahir a les vuit del vespre com estava anunciat, en el local Armonia, es celebrà el primer ball de Carnaval anomenat “Ball blau” el qual es vegé molt concorregut animat amb un gran nombre de disfresses.
De societat
Ahir a les tres de la tarda, tingué lloc una segona reunió general de la Germandat de Sant Sebastià per a tractar de fer una fusió de germandats entre la de Sant Josep i la dita no havent-se pogut concretar res degut a que la Junta no feu cap treball relacionat amb això, tal com quedaren en la reunió anterior, donant-se a votació per a deliberar si es que s’acceptava la proposició de fer la fusió o no, donant un resultat a favor de la mateixa de cinquanta i un a tretze. Es rebria amb bons ulls una solució satisfactòria ja que d’ella n’esdevendria una economia a favor de la població.
De la Casa Gran
Dimarts al vespre, tindrà lloc la reunió del Ple per a tractar d’assumptes d’interès.
Corresponsal."