31 de juliol del 2011

Conferència sobre viticultura (28-01-1914 i 03-02-1914)

El Pla de Bages, Any XI, núm.2911, 28 de gener de 1914, pàgina 3; núm.2915, 3 de febrer de 1914.

A la secció "Notícies":

"Conferencies sobre viticultura a Navarcles- El digne i actiu president del Centre Catalá Autonomista de Navarcles nostre distingit amic i ric propietari agricultor don Valentí Vintró, ens comunica que en dit Centre s'hi donarán un cicle de conferencies sobre viticultura, inaugurantse el dia 2 del pròxim febrer, festivitat de la Candelera.
La inaugural ha sigunt confiada al ilustrat enginyer don Isidro Campllonch, de l'Estació Enològica de Vilafranca del Panadés, havent escullit el tema: «Adobs de les vinyes».
El senyor Vintró fa avinent per nostre conducte a totes les entitats de la Comarca, que queden convidades al acte i que s'agrairá l'assistencia." 

Uns dies després:

"De Navarcles. La conferencia sobre viticultura donada ahir en el Centre Catalá Autonomista, per l’enginyer de la Estació Enológica de Vilafranca del Panadés, don Isidro Campllonch, fou un exit.
El saló del Centre va omplirse com mai s’havia vist en actes semblants, sortir molt complaguts els concorrents.
El distingit conferenciant amb claretat i eloqüencia desenrotllá el tema, i portá el convenciment al auditori dels bons resultats que poden els tractaments que aconsella.
Al acabar el conferenciant fou molt aplaudit i felicitat.
Hi havia representacions de Sampedor, Sallent, Sant Fructuós de Bages, Cabrianes, Viladordis, Calders, Talamanca i Viladecaballs.
Per les ensenyances que de la conferencia es desprenen, hi ha intent de ferla estampar i repartirla profusament entre la classe agrícola i principalment als viticultors."