1 d’agost del 2011

Defunció, festes de Nadal, arrendaments municipals (03-01-1914)

El Pla de Bages, 3 de gener de 1914, núm.2891

A la secció "Cronica de la Comarca":

"Navarcles
La setmana passada morí en aquesta vila el bon patrici don Joan Ornosa a l’edat de 69 anys. Era un catòlic pràctic i atresorava com a tal bells sentiments caritatius que feren objecte de la estimació de tots els seus conveïns. Havia desenpenyat solament el carrec de suplent fiscal municipal. Per espai de 30 anys havia sigut encarregat de la secció de telers de la fábrica dels senyors Monteis, de Castellgalí, on la seva mort no ha segut menys sentida que a Navarcles.
Enviem a la seva família el testimoni del nostre condol.
-Les festes de Nadal foren explendides i concorregudissimes les festes religioses, especialment la missa del gall i els oficis.
En l’Escola dominical tingué lloc una bonica vetllada teatral. La secció infantil posá en escena “Els pastors a Betlem” en quin desempenyo obtingué merescuts aplaudiments. Els joves Josep Oliveras, Sebastià Ingla i Valentí Casajuana posaren en escena per fi de festa la xistosa comedia “Blanc i Negre”, que proporcioná a la concorrencia una estona divertidíssima i una sorollosa ovació als interprets.
-Enguany l’arrendament de carns i demés arbitris no s’ha fet a subasta pública. S’ho adminsitrará l’Ajuntament, que’l efecte ha nomenat ja al empleat encarregat d’administrar-lo.
-El moviment de població durant el finit 1913 ha sigut el següent: Matrimonis, 20; defuncions, 29; naixements, 34.
-El fret se deixa sentir d’una manera extraordinaria. Les fonts públiques apareixen glassades cada dematí. A causa del glas treballen amb gran dificultat les fábriques."