30 de setembre del 2011

Festes de Pasqua i teatre (09-04-1920)

El Pla de Bages, 9 d’abril de 1920, Num. 10526

A la secció "Crónica de la Comarca":

"De Navarcles
Ja tenim passades les festes de Pasqua, i per cert faltant-li el número quasi indispensable de les tradicionals Caramelles, degut tal volta a les anormalitats que d’una i altra cosa pesen sobre aquest poble.
Pero si hi ha faltat les Caramelles, no per aixó els navarclins hem deixat de divertir-nos, doncs no ha faltat Cine a Can Met, ball amb orquestra a can Foncuberta, teatre a l’Escola Dominical i al Centre Catalá Autonomista.
En el Centre Catalá es feu el drama “El pati blau” i la comèdia “Gent d’ara” encarrgant-se de sa representació els germans Manyosas, Montané, Bartomeus, Ibars i Solervicens i les senyoretes Obradós, Mimó, Estrada, Montané i Ponsa. Totes les parts interpretaren bé llurs papers, mereixent especial menció en Josep Manyosas, na Pepeta Obradors, n’Antonieta Mimó en ses respectius papers de pintor, mare i filla en “El Pati Blau” i en Josep Manyosas i la senyoreta Obradós en els papers de Josep i donya Mercedes de “Gent d’ara”.
La decoració de “El pati blau” fou pintada amb molt gust artístic per nostre bon amic Sr. Bartomeus.
La nena Pepeta Montané, menuda peró inspirada artista, cantá una melodiosa pregaria a la Verge de Montserrat i una sardana, acompanyada al piano per la nostra particular amiga senyoreta na Margarida Armengou, que foren aplaudidíssimes.
El localet del Centre estava atestadíssim; més de 300 espectadors admiraren el treball dels joves aficionats, no escassejant-los els aplaudiments.
Tan formosa festa s’acabà a la matinada, amb un lunc en obsequi als artistes, consistent en dolços i licors, servit pel Sr. Bartomeus.

Corresponsal"