15 d’octubre del 2011

Construcció del pont de Sant Benet, bon temps i festes de nadal (12-01-1922)

El Pla de Bages, 12 de gener de 1922, núm.11038

A la secció "Crònica de la comarca":

Navarcles
Noves diverses


"Les festes de Nadal, Cap d’any i reis han estat molt animades havent-se celebrat diferents actes religiosos i algunes diversions.
-Les obres per a la construcció del nou pont de pedra continuen amb gran activitat. Per part dels propietaris afectats i l’Ajuntament es treballa perqué la casa constructora, que és a la vegada propietària del mateix, cedeixi pas públic als carruatges.
-Amb tot i ésser al mes de gener es disfruta d’una bona temperatura i el sol escalfa de valent, però sembla que els frets i les humitats anteriors han perjudicat bon xic les vinyes. Alguns pagesos s’exclamen que durant la poda es troben alguns ceps morts.
-Una de les notes més simpàtiques de les passades festes ha estat el pessebre que s’ha fet en l’Escola del Centre Català. Davant d’ell hi ha desfilat tot el poble que ha fet grans elogis de la bella obra portada a cap per aquella benemèrita Escola de restaurar les nostres simpàtiques costums.
Nosaltres també felicitem als pessebristes, particularment al senyor Solervicens i Bartomeus que admirablement secundats pel Centre i la Escola, han restablert tan bells costums.

El Corresponsal"