12 de novembre del 2011

Accident del conserge de l'Escola Dominical i altres notícies (11-08-1927 i 12-08-1927)

El Pla de Bages, 11 d’agost de 1927, núm.7321; 12 d’agost de 1927, núm.7322

Es publica la següent notícia:

"El jove Lluís Montraveta de Navarcles, conserge de l’Escola Dominical de Navarcles, que va caure fa pocs dies des del pont de “Les Generes” (uns quatre metres d’alçada) amb fractura de crani, ha mort amb general sentiment de tots els navarclins sense distinció car el dissortat Montraveta gaudia de molta estima en tot el poble."

L'endemà a la secció "Cròniques Comarcals", des de Navarcles:

"Enterrament del jove que morí al pont de les Generes. Altres noves
Abans d’ahir va efectuarse l’enterrament del jove Lluís Montraveta, conserge de l’”Escola Dominical” que anant a treballar amb companyia del seu pare, va caure del pont anomenat de les Generes d’uns 4 metres d’alçada, rebent una contusió amb fractura del crani que als pocs dies li va ocasionar la mort. Va ésser assistit pel Dr. Gresa.
El seu enterrament va demostrar les simpaties de què va ferse mereixedor en vida, ja que una gran part del poble va acompanyarlo fins a la seva ultima estada. Fou portat cadàver per joves de l’Escola Dominical assistint els demés socis en corporació amb l’estandard.
Donem a la família del final el més sentit pèsam.
-Es troba molt millorat el jove Jaume Benet de la contusió que va rebre al cap al caure-l’hi una mahó de la xemeneia de la fàbrica de Sant Benet que estava treballant en el desmontatge de la mateixa. Desitgem un promte restabliment al jove Benet, mentre celebrem la seva millora.
-Aquest any la Festa Major es celebra els dies 14, 15 i 16 d’agost sembla que promet ésser molt lluïda si judiquem pels grans preparatius que es noten i els programes que ja s’han publicat.
-Tenim notícia de què la construcció del nou escorxador, muntat amb tota regla, serà aviat un fet.

Corresponsal"