22 de novembre del 2011

La festa major d'estiu de 1929 (03-08-1929)

El Pla de Bages, 3 d’agost de 1929, núm.7579

Navarcles

"Programa dels festeigs que el pintoresc poble de Navarcles ortanitza pels dies 14, 15, 16 1 17 de l’actual:

Dia 14. Al migdia, repic general de campanes anunciant el començament de les festes. A les cinc de la tarda, repartiment de bons als pobres. A les vuit de la nit, a la titular parròquia de Santa Maria, solemnes completes, recorrent acte seguit els carrers una recomanda orquestra.
Dia 15. A les deu, solemne ofici, amb assistència de les autoritats, cantant-se la missa “Alma Mater” per les Scholas Cantorum de Navarcles i Manresa. El panegíric anirà a càrrec del reverend don Francesc Torrentó, vicari d’aquesta. Per a saludar a les autoritats i públic en general, l’orquestra “Torras” de Barcelona, davant la Casa Consistorial donarà una audició de sardanes, mentre l’orquestra “Massana” recorrerà la població amb un típic “llevant de taula”. A les sis de la tarda, el local de Cal Met, engalanat magníficament, se celebrarà un lluït ball, desgranat per l’orquestra “Torras”. A la nit acturarà en el local Harmonia una companyia de sarsuela i varietats. L’Esbart Dramàtic de l’Escola Dominical efectuarà una vetllada artística, amenitzada pel quartet “Els Tranquils”.
Dia 16. A les deu del matí, missa de Requiem a l’església parroquial, balls, concerts, sardanes, futbol, tir de colom i traca valenciana. A dos quarts de deu de la nit, gran castell de focs artificials al “Timonà”.

Corresponsal"