23 de novembre del 2011

Un capellà ordenat, una defunció i la collita de raïm (25-08-1925)

El Pla de Bages, 25 d’agost de 1925, núm.11758

A la secció "De la comarca":

"Navarcles
Missa Nova-Defunció-La collita
El dia 15 del present va celebrar la primera missa en el col.legi de Jesús, Josep i Maria, el Rnd Lluís Estrada Fraga, S.J. fill d’aquesta població, el qual havia estat ordenat a Roma de mans del Emm Cardenal Pompili, vicari de Sa Santedat, el dia 9.
Pe commemorar més tal solemnitat i fer-ne participants a tots els parents i en general a tot Navarcles que l’aprecia de veritat, el R.P. Lluís celebrà el diumenge passat un solemne ofici, essent assistit pel R. Senyor Rector i altre Pare que vingué de Barcelona. Assistí a l’ofici tota la família i la major part del poble.
El R.P. Francesc Mascaró pronuncià una sentida oració sagrada, enaltint la deignitat sacerdotal i exposant la veneració que devem als ministres de Déu. Acabà amb paraules emocionants, recordant l’absència del pare i germana del celebrant, que Déu volgué emportar se’n al cel. Resultà una festa molt lluïda i de molts grats records pels navarclins.
-El dia 21 del present, va morir a n’aquest poble, a l’edat de 80 anys, l’actiu i conegut comerciant Josep Canudas (q.a. C.s). L’acte del seu enterrament va ésser una prova ben palesa de les moltes simpaties que tenia a n’aquesta població el finat i la seva família, a la que adrecem el nostre pèsam per la pèrdua tan irreparable.
-La collita aquest any es presenta bastant bé, encara que en moltes vinyes es nota els perjudicis causats per la pedra i la secada.

Corresponsal"