27 de novembre del 2011

Un carreter de Navarcles s'accidenta prop de Campdevànol (13-02-1909)

El Puigmal, 13 de febrer de 1909, pàgina 6.

A la secció "Comarca", una notícia occoreguda a la Colònia Herand (un colònia tèxtil del municipi de Campdevànol, al Ripollès): 

"En la nit del 1 del actual, que era enterament fosca, per estar nuvol, baixava de la vall de Ribes un carro sense llum y tirat per quatre animals quan al ser al kilometre 113, prop del Pont de la Cabreta, els animals es desviaren de la carretera enfilant un baixador cap al riu que serveix pera la carga y descarga de la fábrica de carburo dels senyors Morell y Cª. Ab els sotrachs del carro sobre les pedres va despertarse'l carreter qui volía tornarlo a camí pero quedá 'l carro encallat y ell renegant contra les besties durant una hora y mitja. ¿Qui en tenía la culpa? Induptablement el carreter perque si no hagués dormit, com tenen per costum, els animals no s’hauríen ficat per aquell lloch.
Prop dos quarts de sis passá un subjecte que cridat pel carreter va ajudarlo logrant després de molts treballs pujar el carro a la carretera. Més tart s’ha sabut que era de Navarcles.
 
RAMON ESCAERRER."