17 de novembre del 2011

Una cursa ciclista a Navarcles (13-02-1928)

El Pla de Bages, 13 de febrer de 1928, núm.7235

Ciclisme
Cursa ciclista “Semper” a Navarcles

"Amb un èxit poques vegades vist en la Comarca (això sense exageració) tingué lloc la cursa ciclista, la que presenciaren un gran nombre de persones. Tenim d’encoratjar als organitzadors, especialment a en Joan Guitart, perquè ben sovint donguin proves evidents, de què el ciclisme a Manresa i sa comarca, no es cosa morta.
A un quart de quatre es donà la sortida als inscrits que donaren 10 voltes pels voltants del poble amb un vent furiós, cobrint un total de 30 Km figurant com a jurat d’arribara els senyors Joan Manaut, Ignasi Prat i E. Andreu.

Classificació general:
1er Francesc Vila de Manresa sobre cicle “Semper”. 1 h 4 m.
[...]
4rt. J. Monrós de Navarcles
5è. P. Cuberas, Idem
6è N. Mas, Idem
7è N. Hosta, Idem
[...]
10è N. Carreras
[...]
Classificació local:
1er J. Monrós, 2on N. Mas, 3er N. Hosta, 4rt N. Carreras

Es premis foren repartits en el saló de la casa de la Vila, siguent aplaudits tots els corredors, especialment en Francesc Vila al serli entregada la Copa cicles Manaut i en Monrós al entregar-li la Copa de l’Ajuntament.
[...].
No puc menys de felicitar al jovenet Vila, per la magnífica cursa que efectuar, portant el cap i manejant l’escamot dels probables vencedors durant tota la cursa, i que la cosa fou en extrem disputada, vegis sinó lo temps empleat en recorrer els 30 Kilómetres 1 hora 4 minuts, tenint en compte lo vent fortíssim que va fer durant la cursa. Moltes felicitacions per a tots.
Hi acudiren en gran nombre els motoristes comarcans els quals seguirent tota la cursa.
Hem de felicitar a l’amic Manaut per aquest nou triomf de la bicicleta “Semper” que ell representa a Manresa.

X.X."