7 de gener del 2012

Un noi de Santpedor mor ofegat al Llobregat (14-07-1930)

El Dia, 14 de juliol de 1930, pàgina 3.

"La tragèdia de cada estiu
Un jove de 19 anys mor ofegat davant de Sant Benet
Dissabte a la tarda entre 5 i 6 va morir en el riu Llobregat davant mateix de la font dels Burjons, el jove de Sampedor, Josep Soler i Argemí (a) Rovellet. Tenia 19 anys d'edat.
Havia sortit amb l'intent d'anar a pescar, junt amb el metge de Sampedor senyor Ignasi Llatjós, el fill d'aquest Ramon i el jove Daniel Baylina. Després de pescar una estona, la víctima i Ramon Llatjós, van ficar-se a l'aigua en un lloc de poca profunditat amb l'intent de banyar-se. Però en aquell lloc passava doble corrent i havent-se desviat el jove Ramon Llatjós i amb el propòsit el seu company d'ajudar-lo a sortir, va enfonsar-se instantàniament i desaparegué sota l'aigua. El jove Llatjós va logar sortir amb penes i treball cap a la vora.
Malgrat els esforços dels altres acompanyants i dels veïns d'aquella contrada que acudiren als crits d'auxili no pogué evitar-se la tragèdia, ni tan solament s'ha pogut trobar el cadàver del dissortat jove després de treballar-hi desesperadament fins a hores d'ara.
A la mateixa tarda fou avisat el Jutjat de Sant Fructuós que acudí al lloc de la tragèdia. Mig poble de Sampedor acudí ahir a la font dels Borjons. En la veïna vila aquest accident ha produït una forta impressió.
Els treballs per la recerca del cadàver es fan difícils, degut a l'extraordinària corrent que té l'aigua del Llobregat en aquell indret."