30 d’abril del 2012

Els germans Montané i en Valentí Vintró fan campanya per en Soler i March a Sallent i Sant Fruitós (04-03-1914)

La Veu de Catalunya, núm.5325, 4 de març de 1914, pàgina 4; núm.5325, 5 març 1914, pàgina 2.

En una notícia sobre la campanya electoral:

"Districte de Manresa
[...].
A Sant Fructuós 
A les tres de la tarde començà el miting amb el local atestat de concorrencia i presidit pels senyors Abadal, diputat provincial, Sanmartí, Galobart, Comellas, Sanfeliu, i varis amics de Manresa, Barcelona i Navarcles que devien pendre-hi part.
Obrí l'acte el senyor Sanfeliu, exposant l'objecte de la visita i fent els merescuts elogis del senyor Soler i March, seguint-lo en l'ús de la paraula el senyor Vintró, de Navarcles; els senyors Trias i Jover, de Barcelona, i els senyors Coll i Roca, regidor, i Coma, advocat de Manresa, acabant l'acte el senyor Abadal amb eloqüents paraules. 
Tots els oradors foren sorollosament aplaudits, despertant el més viu entusisame entre els electors congregats en plendorós triomf per la candidatura del senyor Soler, que està obtenint en tots els pobles del districte una gran majoria d'adeptes decidits a fer-la triomfar. 
A Sallent 
L'acte celebrat a dita important vila del Llobregat tingué una importància extraordinària. L'entusiasme que despertà fou una revelació de les fondes simpaties que dispensen al nostre candidat els bons sallentins.
 Presidí l'indicat senyor Abadal amb el senyor Torruella, de Sallent, qui obrí l'acte fent la presentació dels nombrosos oradors i propagandistes de la candidatura regionalista. 
I començaren a parlar els senyors en Segimon i en Maure Montaner, de Navarcles, i el senyor Vintró, del mateix poble; el reputat metge senyor Serra, fill de Sallent, com també el senyor Coll, regidor de Manresa; els senyors Jover i Trías, de Barcelona, el senyor Suaria, benemèrit secretari del Casal Regionalista de Manresa; l'advocat don Agustí Coma, i finalment el president senyor Abadal, qui pogué donar als sallentins bones noticies de la construcció d'una carretera fins a Avinyó, avalades de més a més per una generosa promesa de don Francesc Cambó [...]. 
No hi hà que dir que les paraules del senyor Abadal foren religiosament escoltades i recullides, despertant el més viu encoratjament i entusiasme, com també la doctrina i observacions dels oradors que foren interromputs a cada punt amb aplaudiments i mots d'aprovació per part del públic verament emocionat. [...].
[...]."