5 d’abril del 2012

Sardanes per la festa major d'hivern de 1907 (20-02-1907)

El Poble català, núm.372, 20 de febrer de 1907, pàgina 4.

A la secció "Informació de Catalunya":

"Pla de Bages 
NAVARCLES.- Aquesta vila ha celebrat la seva Festa major ab una animació extraordinaria, contribuint a ferla més bella, les diades esplèndides que s'ansopegaren. 
El programa de sardanes que organisà'l Centre Català Autonomista y fou executat per la Cobla den Sureda, constituí el clou de la Festa. 
La nostra dansa va guanyant cors y cada dia es més forta l'amor y més gran l'afició que per ella tenen els catalans. A Navarcles desde que s'es fundat el Centre Català pot ben dirse que hi té la seva casa, haventse això demostrat plenament el diumenge passat, en que s'aplegaren a Navarcles centenars de sardanistes de tota la comarca.
La plassa del Llobregat presentava hermós aspecte: curulla de gent y de rodones, els balcons y teulats atapaits també, y a ple sol y a dojo l'alegria.
El Foment de la Sardana, de Manresa; la Lliga Regionalista, Associació Obrera Catalanista, els autonomistes de Sant Fructuós, d'Artés, de Sampedor, de Sallent, de tota la comarca, en una paraula, tots hi eren lluint molts d'ells l'airosa barretina. Y no cal dir ab quina amor y entusiasme fou puntejada la nostra dansa, per aquella multitut patriòtica!..."