24 de maig del 2012

Els sardanistes venen a Navarcles per la Festa Major (06-02-1907, 08-02-1907 i 14-02-1907)

El Pla de Bages, Any IV, núm.854, 6 de febrer de 1907, pàgina 2; núm.856, 8 de febrer de 1907, pàgina 2; núm.861, 14 de febrer de 1907.

A la secció "Notícies":

"Segons nòstres notícies varis entussiastes del típic ball catalá el dia 17 del corrent aninrán a ballar sardanes a Navarcles ab motiu de ser la Festa Major de dit pòble.
Els sardanistes en sa majoria portaran la simbòlica barretina catalana pera donar mès carácter a la típica diversió de nòstra tèrra.
La Junta del "Foment", instalat á la Cambra Agrícola, ha obèrt una llista pera'ls sòcis que desitjin concorre a la Festa Major de Navarcles, a fi de proporcionar els carruatjes convenients."

Un parell de dies després, a la mateixa secció:

"Ens comuniquen que son relativament nombrosos els sòcis del Foment y aficionats a les sardanes, que s'han inscrit ja pera concórrer a la Festa Major de Navarcles que's celebrará el dia 17 del corrent."

Uns dies després:

"Promet veures molt concorreguda la festa major que’l poble de Navarcles celebrará el diumenge pròcsim. De Manresa son moltes les famílies que pensen assistiri com son en gros número, un centenar pròecsimament, de socis del Foment Sardanista de Bages. Aquesta novella y ja important entitat catalana, ens prega fem avinent que, els que vulguin fer la escursió a peu se reuniran a la una a la Plassa de Casa Caritat, y’ls que vagin en carruatjes sortirán de la Plassa Major a les dugues. Aquest ultims poden passar a recullir la contrassenya a la Plana botiga del senyor Jaume. També’s recomana a tots els que tinguin la típica barretina que caracterisa als catalans, la portin pera quan arribin a Navarcles poguer saludar al poble a la catalana. Tenim notícies que a Navarcles regna gran entusiasme pera rebrer als manresans. Actes axís formenten la germanor dels pobles."