26 de maig del 2012

L'orfeó de Navarcles participa al concurs comarcal (10-09-1917)

La Veu de Catalunya, Any 27, núm.6587, 10 de setembre de 1917, pàgina 1.

A la secció "Notícies":

"De Manresa
Concurs comarcal d'Orfeons
L'últim dia de la festa major ha estat brillantíssim. El concurs comarcal d'orfeons ha constituït un èxit per als seus organitzadors.
El matí s'ha celebrat una imposant manifestació, dirigint-se tots els agrupaments chorals a l'Ajuntament.
El concurs, celebrat al Teatre Nou, ha estat esplèndid. Ha presenciat les proves dels orfeons una concurrència enorme, que invadí totalment el popular coliseu. Finalitzat el concurs, el Jurat féu present el veredicte, que és com segueix: Primer premi, de 500 pessetes, a «La Formiga», de Castellbell i Vilar; segon premi, de 300, a l'Orfeó Surienc; i tercer premi, a l'Orfeó Sallentí. Tots aquests premis foren oferts per la casa P. Jorba i fills. També s'adjudicà un accèsit de 125 pessetes als Orfeons de Navarcles i Pont de Vilumara, respectivament oferts aquests pel senyor Claret.
El president del Jurat, En Lluís Millet, ha pronunciat un discurs exalçant la tasca artística que realitzen els Orfeons a Catalunya, essent ovacionat.
La casa Jorba ha ofert un formós recordatori a cada orfeó.
A la tarda ha tingut lloc a la Plaça Major el festival d'orfeons i sardanes, presenciat per una espessa gentada. Els orfeons, sota batuca de l'il·lustre Millet, han entonat «El cant de la senyera», que fou xardosament aplaudit.
Acabat el festival, el Jurat ha visitat els magatzems Jorba."