19 d’agost del 2012

El llibre «El vi de Navarcles» (17-06-1912 i 19-06-1912)

La Veu de Catalunya, Any 22, Núm. 4699, 17 de juny de 1912, pàgina 3; núm.4701, 19 de juny de 1912, pàgina 2.

A la secció "La Fulla Agrícola de la Veu":

"Llibres
«El vi de Navarcles», per Joan Pascual 
Si tolts els homes de coneixements científichs que hi hà pels pobles fessin treballs per l'estil dels que ha fet y se proposa fer el farmacèutich don Joan Pascual la cultura y la riquesa material adquiririen increment extraordinari. 
Tot apotecari disposa d'un laboratori químich més o menys complert y de temps pera treballarhi poch o molt en coses que no sien de la botiga. Donchs un apotecari de cada poble podria procedir com el senyor Pascual, analisant els vins, y qui diu vins, olis, terres, aigües, etcètera, de la localitat, y faría un bé immens. 
El senyor Pascual ha analisat detingudament els vins que's produeixen a Navarcles, y partint dels resultats obtinguts y assessorat convenientment per alguns agricultors, aconsella als culliters y els dona guia pràctica pera que dintre les circumstancies que'ls vins de la localitat reuneixen, puguin perfeccionar la seva elaboració. 
El treball del senyor Pascual, encara que d'apariencia modesta, patentisa que el seu autor porta un bon bagatge científich, y tant pel seu valor absolut com pel que representa en relació a la comarca del Pla de Bages, mereix tota mena de lloances."

Un parell de dies després, a la secció "Noticies de Barcelona":

"Publicacions rebudes:
[...].
«El vi de Navarcles», per Joan Pascual, farmacèutich. Editat per la llibreria de S. Joseph. de Manresa."