2 d’agost del 2012

Les autoritats de Navarcles assisteixen a un funeral al Pont de Vilomara (21-01-1902)

La Veu de Catalunya, Any 12, núm.1090, 21 de gener de 1902, pàgina 2.

Una notícia "Desde Pont de Vilumara" del 20 de gener, en relació a l'accident industrial que el 17 de gener es va produir quan va fer explosió la caldera de la fàbrica tèxtil Jover; l'explosió va afectar també l’adjacent fàbrica Regordosa. En l’accident van morir 12 persones:

"Funerals y enterro de las víctimas
Al dematí s'han celebrat a la iglesia els funerals pera las víctimas de la terrible desgracia que tan ha consternat aquesta comarca. Hi havia tot el poble, aixís com els de Mura y de Rocafort, ab las autoritats respectivas y molta gent de Manresa.
Las autoritats locals varen acordar suspendre fins a la tarde l'acte del enterro, y, en efecte, s'ha efectuat a las tres.
Ademés d'una gran gentada de la comarca hi han assistit el Governador civil, els diputats provincials senyors Farguell y Vila, l'Alcalde de Manresa senyor Fius y varis regidors de la propia ciutat, aixís com el Jutje d'instrucció, tinent coronel de la guardia civil, arquitecte municipal y altras autoritats de pobles comarcans, entre'ls que recordem Sant Vicens, Sampedor, Navarcles y Sant Fructuós.
També hi havia representants de varis establiments fabrils de la comarca, entre ells els senyors Rebordosa y Jover. 
L'acte de donar cristiana sepultura als dotze cadavres de las víctimas ha sigut de gran consternació, fent llensar abundosas llágrimas. [...].
[...]."