26 d’octubre del 2012

Demanen arreglar la carretera de Vic (07-1912)

Sol Ixent, Any 1, Juliol 1912, Núm 6

Als Srs. Representants en Corts de nostre Districte
Honorables Srs.: La Redacció de Sol Ixent té l'honor de cridar vostra atenció sobre l'estat verament llastimós en que's trova la carretera de Vich.
Principalment el troç compres entre Manresa y la carretera d'Artés, que es el de més tránzit, está poc menys qu'intransitable; !no'n fan poc d'anys que no s'hi ha donat una engravada en els clots que son al peu l'un de l'altre...!mal guanyat trevall!; passa un carruatge corrent, un automóvil y totes aquelles pedres quedan remogudes y al sé endemá ja totes son fora de la carretera. Aquest sistema de conservació de camins, es lo més ridícul que darse puga: ens fa'l metex efecte que si s'administrés un gra d'arrós cada hora a un home que s'està morint de fam.
¿No'ls hi sembla qu'aniria molt millor y resultaria més económic posar un bon grux de grava y afermarla ab el corró? ¿No li podrian fer entendre al senyor Ministe de Foment? Si ho poguessin lograr (de lo qual no'n tenim el menor dubte, si VV s'hi emenyan) els en restaran molt agrahits els habitants d'aquestes poblacions y'l infinitat de carretera y automovilistes que hi passan freqüentment.
La Redacció de Sol Ixent