14 d’octubre del 2012

La Societat Coral Harmonia participa al concurs de Puig-reig (03-07-1909)

La Veu de Catalunya, Any 19, Núm.3657, 3 de juliol de 1909, pàgina 3.

A la secció "Les Comarques":

"Plà de Báges 
PUIGREIG.- El programa de la festa major s'anava cumplint ab la major regularitat y expansió, essent un dels números esperat ab més curiositat el concurs de societats chorals. Estaven inscrites «La Armonía» de Navarcles, «La unió bergadana» de Berga, «La Flor de Maig» de la colonia Vilaseca y «Obrers cantaires» de la colonia de Pons y alguna altra. 
El concurs se celebrava a la plaça, al mitg d'una grandiosa concorrencia, y era tanta, que ab esglay de tothom s'ensorra estrepitosament el cadafalch que sostenia als individuus del Jurat, autoritats y comissions. Inútil descriure l'angunia y inquietut que s'apoderà de tothom desde'l primer moment, ja que tots crèyem que forsosament hi havia d'haver infinitat de víctimes, tota vegada que dessota l'entarimat hi havien moltes persones, les quals, ab la patecada y el pes de taulons, cadires y demés, era de creure haurien sofert ferides més o menys considerables. 
Passats els primers moments de cofussió, s'observà que sortosament els lesionats no eren tanta com en un principi's creya. Resultaren lleugerament ferits els senyors Rosal de Gironella, Vilaseca, Descals y Serarols, y altres contusionats. Com es natural se sospengué'l concurs."