17 d’octubre del 2012

Una nova presa per a la fàbrica d'Isidre Puig (06-01-1916)

La Veu de Catalunya, Any 25, Núm.5992, 6 de gener de 1916, pàgina 3.

Del "Govern civil":

"La quefatura d'Obres públiques del Gover civil anuncia al públic que don Josep de Caralt, gerent de la raó social «Isidro Puig y Compañía», sol·licita la concessió per substituir per una d'obra la presa de fusta de l'aprofitament d'aigües del Llobregat per a força motriu d'una fàbrica de filats i teixits que posseeix a Navarcles, riu avall de la de don Lluís G. Pons i Enrich. 
La nova presa se situarà immediata a l'actual, i la seva coronació s'enrasarà exactament a la mateixa altura que la d'aquesta, tota vegada que en l'actual petició, segons propia manifestació de l'interessat, no's preté modificar de cap manera els elements essencials de l'aprofitament actual com són salt i doll en el mateix utilitzats que quedaran invariables. 
No se sol·licita la imposició de cap servitut legal. 
Lo que es fà públic a fi de que tots aquells als quals aquesta petició afecta, puguin formular les reclamacions convenients contra la petició o fer observacions, presentant a l'efecte els oportuns escrits al Govern civil durant trenta dies, a qual efecte el projecte estarà de manifest a la Secció de Foment de la quefatura de Obres públiques, Pelayo, 11, tercer."