24 de novembre del 2012

Conferències per la festa de Sant Isidre (21-05-1921)

La Veu de Catalunya, Any 31, Núm.7854, 21 de maig de 1921, pàgina 13.

A la secció "De les terres catalanes":

"Pla de Bages 
NAVARCLES. - Amb motiu de celebrar-se a Navarcles la festivitat de Sant Isidre, va tenir lloc a l'envelat un míting de propaganda agrícola, presidit pel primer tinent d'alcalde don Joan Aguilà, acompanyat dels regidors don Jaume Bayà, don Lluís Tasies, don Valentí Monrós i el secretari, don Josep Serarols; del reverend ecònom don Joan Guix; don Josep Marí i don Mateu Rosinés, secretari i administrador, respectivament, de la Unió de Viticultors de Catalunya; el president del Sindicat Agrícola, don Valentí Bosch, amb la seva Junta Directiva en ple; i el sots dalelegat de la U. V. C. D., Ignasi Sabater. 
Va fer la presentació dels oradors l'ecònom, i de seguida van fer ús de la paraula els senyors Rosinés i Marí, els quals tractaren de l'Associació Agrícola en general, exposant les noves orientacions de la Unió de Viticultors de Catalunya, com a Confederació de les Federacions vitícoles catalanes. 
Acabat l'acte, es va procedir al sorteig d'una ensolfatadora La Catalane, essent l'afavorit don Valentí Vintró, propietari de la localitat, el qual la va cedir al Sindicat Agrícola per a ús dels seus associats. 
El dia següent, i en el mateix local, va donar una conferència el director d'Acció Social Agrària de la Mancomunitat de Catalunya, don Josep Maria Rendé, tractant sobre la necessitat de la constitució de cellers cooperatius i crèdit agrícola, sota la base de caixes rurals."