30 de novembre del 2012

Diada de la Llengua Catalana (01-1916)

Sol Ixent, Any V, Gener 1916, Núm 43

Diada de la Llengua Catalana.- el Centra Català Autonomista no podia fer el sord a l’invitació de celebrar festeigs en honor de nostra Llengua.
Durant el dia de Cap-d’Any, dia assenyalat per a aitals festeigs , els balcons de nostre domicili estigueren endomaçats, onejant-hi la bandera de les quatre barres.
Al vespre tingué lloc a la sala d’espectacles del Centre l’anunciada vetllada, la qual obrí i clogué explicant l’objecte de la mateixa fent atinades consideracions, nostre volgut president en Valentí Vintró. Dos monòlegs  !Casa! i Mestre Oleguer, ens presentà admirablement, com ell sap fer-ho, nostre estimat company en Josep Manyoses; la Secció infantil posà en escena les comèdies Un crim Frustrat i Les Bones Accions, alternant amb Les Formiguetes i Lo que canten els aucells, dues boniques cançons amb gestos molt ben interpretades; En Maure Montaner i En Esteve Camprubí llegiren patriòtiques quartilles, i un gran gramòfon amenisà la funció amb triades peces musicals.
Tots els concurrents, ben nombrosos, quedaren contentísims de la festa, com ho demostraren amb llurs entusiàstics aplaudiments i paraules de felicitació que dirigiren als qui prengueren part a la patriòtica Vetllada.