23 de novembre del 2012

Esteve Camprubí, es casa (04-1915)

Sol Ixent, Any IV, Abril 1915, Núm 35

Endreça

A mitjan de més entrant contreurá matrimoni el nostre estimat company i director de Sol Ixent l’Esteve Camprubí.
Els redactors que omplim cada mesada aquesta humil fulla, guiats sempre pel seu seny i el seu saber, li endrecem avuy la més sincera de les felicitacions, i si no temessim que estriparia les nostres quartilles ans de donar-les a les caixes per la molestia dels nostres elogis, escriuriem aqui tota una biografia de la seva vida exemplar.
Ho fariem perque sabem de cert que les nostres lletres poden fer un gran bé moral a tota una joventut que puja sense ideals de perfeccionament i sense aspiracions de millorament social.
La humilitat, aqueixa hermosa virtut que fa grans als homes, es la seva característica.
La constancia i la voluntat, aqueixes qualitats humanes que fan vencer tots els impossibles, son en ell tant intensment arrelades i sentides, que sovint en époques diferents de la seva vida, s’hi veu la força magnética d’aqueixas virtuts marcar un avenç ascendent en la seva condició de home i de ciutadà. Per la seva voluntat ferma en l’estudi pogué fer tot i travallant en altres quefers, la carrera del magisteri, i encara la seva ánima d’artista buscada unes hores sobreres per a perfeccionar-se i delectar-se en el diví art de la música, que amb tan amor conreua i ensenya als petits.
En els articles escrits per ell en aqueixas planes, els “Eduquem” que semblen fets per un home de setanta anys d’esperiencia, ¡diguem-ne si alli no hi ha el compendi d’una filosofia justíssima, tot un camí de bondat, tota una doctrina educativa!
I ara ell, el nostre bon amic que sembla arribat ja a la maduresa de totes les bones coses que l’adornen, entrant al més gentil de les flors se n’es buscat companya i vol bastir son niu.
Oidá company, com refilaran els rossinyols en el dia de les vostres noçes, boi omplint de melodies la vostre festa i com fentvos ofrena de les seves passades, al artista que canta tendreses i melodies en les seves ratlles encisadores de poesia!
I les mates de ginestera i de farigola allí al redós de la gran masia pairal en el dia de la festa, vos faran ofrena també dels seus perfums, boi sentit enveja dels colors gentils de la vostra damisela encisadora.
I després sereu com sempre heu estat: l’home bo, sa de cor i d’anima, l’educador de nostres fills, una esperança del nostre poble.