24 de novembre del 2012

Festa de Sant Joan de la Societat Coral Harmonia (II) (06-1915)

Sol Ixent, Any IV, Juny 1915, Núm 37

El matí de Sant Joan

Passa per dessota el meu balcó la societat choral “Armonia  Navarclense” que torna de la font a celebrar la tradicional festa de Sant Joan. Venen acompanyats d’una orquestra també de Navarcles. ¡Quines coses més belles!: uns joves que canten i una música, joventut, art i alegria, unes barretines vermelles i una corrua de noies hermoses que escolten els seus cants.
Jo a dalt del meu balcó m’he posat a filosofar i pensava; aixís deuria ésser sempre la vida: alegria i amor, sense odis a ningú, estimant-se tots com a germans, cantant les alegries i ajudant-se tothom en les penes, que aquelles serien encara més atrayentes i aquestes més passadores i la pau dels pobles seria una realitat.
I la corrua s’allunyava carrer avall, i una resplandor de sol de Juny il.luminava les cares dels cantaires, músics i donzelles; i una flaire de bosc retornava amb ells embaumant tot el carrer assoleyat.
Que per molts anys puguin tornar-hi, si pot ésser ja amb la secció de noies que, segons referències, tenen ja inscrites; si bé voldríem advertir al seu mestre, el nostre amic en Valentí Bosch, que, antes de cantar, fora mellor, al nostre entendre, que les hi ensenyés solfeig per a mellor facilitat i major perfeccionament en el cant. 

M.