25 de novembre del 2012

Festa major d'estiu (07/08-1915)

Sol ixent, Any IV, Juliol-Agost 1915, Núm 38

De festa Major.- Festes religioses. Amb la acostumada solemnitat se celebraran les funcions religioses en honor de nostra excelsa Patrona, Santa Maria, en el misteri de l’Assumpció.
En el ofici solemne, la part musical està a càrrec de l’orquestra La Catalana-Navarclina, la qual executarà la gran missa Pontificalis d’en Llorens Perossi, i el sermó a càrrec de Mossèn Josep Serra, vicari d’aquesta.
Festes cíviques. Dia 15, a les 9 del vespre, al Centre Català Autonomista se posarà en escena, baix la direcció d’en Teodor Sorribas, la comèdia en quatre actes, traducció d’En Salvador Vilarregut, “El viatge del senyor Pons”, i la comèdia en un acte, original d’En Manel Folch i Torres, “Dissabte de Glòria”.
A l’Escola Dominical, a dos quarts de vuit del vespre, representació dels sainets  “De gorres” i “Lo dia dels Ignoscents”, i la sarsuela “ L’Allotjat”.
Al saló Foncuberta, a les quatre de la tarda, concert vocal i instrumental, en el que pendrá part l’orquestra La Catalana, i el chor Armonía Navarclense i debutarà i secció de senyoretes, amb les següents peces: Simfonia, per l’orquestra; La maquinista, chor d’homes i senyoretes; Gran vals, Orquestra.
Dia 16. al salo Met, altre concert vocal i instrumental, a dos quarts de tres de la tarda, per l’orquestra Manresana, Els Forasters i el citat chor, baix el següent programa: Simfonia, Orquestra; Glòria a España, Chor i Orquestra; L’Empordà, sardana, Chor d’homes i senyoretes; Gran vals, orquestra.