19 de novembre del 2012

La Delegació d'Hisenda perdona impostos (11-1914)

Sol Ixent, Any III, Novembre 1914, Núm 30

Un fallo just.- L’Exm. Sr. Delegat d’Hisenda de la Província ha confirmat el fallo de l’Administració d’impostos, segons la qual procedia admetre els recursos de D. Valenti Ambrós i D. Valenti Vintró en els quals se sol·licitava que els signessin  rebaixades llurs quotes de consums.
Considerem molt justa aital resolució, i per això felicitem a L’Excm. Senyor Delegat d’Hisenda i als dos contribuents anomenats.
Amb aquesta qüestió s’ha confirmat una vegada més aquell refrà que diu que a voltes als qui van per llana els esquilen a ells.
Si la Junta Municipal en lloc d’apujar sistemàticament  les quotes  a aquells senyors, els hagués deixat en pau, haurien continuat pagant sense protesta les excessives quotes que venien satisfent, però, tant volgueren abusar, que no sols no han pogut sortir amb la seva, sinó que aitals quotes han sigut rebaixades considerablement, especialment la del Sr. Vintró, que se li assenyalaven  70 duros i en virtut de les resolucions esmentades se li rebaixa a 28 duros.
Si les energies i influenciés que s’han malgastat en perseguir i molestar a l’un i a l’altre, s’haguessin esmerçat en coses de profit,! quants beneficis ne podrien resultat per a la població!.
Deu vulga que axis se fassi d’aquí en avant.