19 de novembre del 2012

Mort d'un consoci del Centre Català Autonomista (12-1914)

Sol Ixent, Any III, Desembre 1914, Núm 31

Sr. President del Centre Catalá

Molt Sr. meu: Amb lo desconsol i sentiment que ha causat la perdua de nsotra benvolgut pare Q.A.C.S., igual ma estimada mare, que mon apreciat germá Artur i com jo mateix, acudim amb aquestes quatre ratlles donant a tots els socis d'aqueix Centre, i a vos particularment, les mes expressives gracies per al nobre acte de depositar l'últim recòrt (de una corona) en la tumba del que en vida era fidel contribuient d'aquesta societat. Guardarem com a gran tresor dita dedicació, ja que han mostrat tenir els seus companys molt amor a la persona del finat que E.P.D.
Vos agrairem a tots en general el tingueu present en vostres oracions per el bé de la seva ánima que A.C.S.
Vostre desconsolat amic i consoci

Sebastià Torrens
Navarcles, 29 de novembre de 1914


Ultim adeu al malaguanyat
En Joan Torrens (a.c.s.)

Company i bon amic des de ma infancia,
a qui la mort traidora m'ha robat!
rèb mon últim adéu, i en pau descansa
tota la eternitat.

Josep Soldevila


El dijous, 26 del pròxim passat novembre, a la migdiada, mori el nostre volgut company en Joan Torrens.
L’acte de l’enterrament, verificat el dissabte, fou bona mostra de la molta amistat i simpatia de que gosava el malaguanyat compatrici, al qual el “Centre Català autonomista” volgué rendir l’últim tribut d’afecte dipositant damunt la caixa mortuòria una hermosa corona de flors naturals.
A sa apreciable família, i en particular als seus fills, nostres amics, Sebastià i Artur, enviem el nostre més sentit pèsam, tot desitjant-los molts anys de vida per a pregar per a la seva anima. A.C.S.