13 de novembre del 2012

Resultats de les eleccions a Corts (03-1914)

Sol Ixent, Any III, Març 1914, Núm 24

De la lluita electoral.- sense haver ocorregut el mes petit incident, s’han efectuat les eleccions de diputats a Corts, que han donat el següent resultat:
A Navarcles : D. Leonci Soler i March, 154 vot; D. Andreu Abadal i Soldevila, 20 ; D. Lluís Vila i Miralles, 174.
Al Districte: 3.731, 2.021 i 3.923 vots respectivament. Per lo del acta (protestada) es ple senyor Vila.
De com aquest senyor ha triomfat, no cal parlar-ne, car està ben patent als ulls i enteniment de tothom. La pressió oficial amb totes ses artimanyes ha ofegat la voluntat del poble. Ha triomfat, però no pels vots dels electors, sinó dels “roders” que han sigut en gran nombre.
El senyor Vila i Miralles, segons ens ha assegurat, a Navarcles hi comptava cent vots de majoria sobre els del Sr. Soler i March. Prou, Prou! doncs, només ni ha tingut vint de justets; i en tot el districte cent noranta dos.
Un altre esforç..... i el tenim fora.
Amb gran satisfacció ens hem enterat de que nostre benvolgut patrici, En Leonci Soler i March, ha sigut elegit Senador per aquesta Província.
Felicitem-nos-en, amics. Ja no ens quedàrem orfes de representació davant del Govern. En Leonci Soler i March, dons serà el portaveu de les aspiracions i anhels, no solament d’aquest Districte, sinó de tots els que comprèn la Província de Barcelona.
Felicitem-nos-en, i felicitem a il·lustre patrici per l’alta distinció dignament merescuda.