5 de novembre del 2012

Un autobús de Navarcles a la festa dels Pomells de la Joventut a Montserrat (12-06-1922)

La Veu de Catalunya, Any 32, Núm.8185, 12 de juny de 1922, pàgina 7.

"La grandiosa festa dels Pomells de Montserrat
Els dos sentiments més sublims que té l'home, Déu i Pàtria, abranden en immensa flama d'entusiasme i amor la jovenesa catalana.
La bella pensada dels Pomells de Joventut va trobar un terreny fecund en els cors de les damisel·les gentils i dels joves ardits, ja que en les pràctiques d'aquesta institució hi troben el vehicle per a exterioritzar els sentiments més nobles que tenen els bons catalans: l'amor a Déu i l'amor a Catalunya, la nostra mare.
[...].
LA FESTA
Diumenge pujaren els Pomells de Joventut la muntanya santa catalana i van complir llur prometença, celebrant amb tal motiu un dels actes més grandiosos, més devots i més simpàtics que pot realitzar la jovenensa catalana.
Va celebrar-se amb un ordre i un xit admirable, com a resultat de la previsora organització que la va precedir.
[...].
ELS VEHICLES 
Molt encertadament, es privà que cap vehicle passés de sota l'ermita dels Apòstols, disposant-se que en filera s'anessin posant carretera avall. Era un espectacle curiós i pintoresc aquella eposició dels vehicles que havien pujat gran part dels pomellistes. 
Arribaren fins prop l'encreuament de la carretera de Santa Cecília. Hi havia 80 grans camions industrials o grans automòbils de carrera, i 34 automòbils de turisme, i altres carruatges de tota mena. Gran part d'ells, com ja hem dit, estaven patriòticament i artísticament ornamentats. Hi havia [...] camions [...], de Navarcles, [...].
[...]."