13 de desembre del 2012

Es recupera la Germana Dominica Carme Lloberola (06-1916)

Sol Ixent, Juny 1916, any V, Núm 48

A darrers del passat mes de Maig, sortí d’aquesta població la Reverenda Mare Carme Lloberola, Priora de les Dominiques d’aquesta residència, dirigint-se a l’hospital del Sagrat Cor de Barcelona, en el qual, el dia 9 de juny, el Dr. Cardenal li practicà una delicadissima operació quirúrgica.
Gràcies a Deu, l'èxit més complert ha vingut a coronar la sabia intervenció del Dr. Cardenal de conformitat amb els ardents desitjos de les Germanes de Comunitat de la distingida i respectable malalta, i del poble en general, que ha mostrat gran interès per la que amb tant zel i abnegació ha dedicat quasi tota sa vida a l’educació de les noies de Navarcles i en prodigar el bé amb noblesa i desinterès apostòlics.
El mateix dia de l’operació, es celebrà en aquesta Església una missa per a impetrar del Cél el feliç resultat de la mateixa, a la que assistí moltíssima gent de totes les classes socials, oint-la amb gran fervor, amb lo que’s va demostrar lo molt que aquí s’estima a la bona Mare Carme.
Segons dades que’ns faciliten al Convent, la convalescència ha sigut summament benigna, tant és aixís que si no’s presenta cap novetat, cosa que no és d’esperar avans de gaires dies la tindrem altra volta entre nosaltres.
Felicitem coralment a l’il·lustre malalta pels satisfactoris resultats obtinguts, aixís com a les demés Germanes per la gràcia que Deu els ha fet retornant-los completament curada a llur digna i apreciada Priora i, com a Navarclins, ens felicitem també de que puga possessionar-se novament de la Direcció d’aquest Col·legi de nenes, que tan beneficiosa influència segueix exercint en nostre poble, i, a l’ensemps, preguem a Deu que per llargs anys li permeti continuar desempenyant aital càrreg.