13 de desembre del 2012

Gestions del diputat Josep Claret (06-1916)

Sol Ixent, any V, Juny 1916, Núm 48

Fa pocs dies que ha arribat a Catalunya de retorn de Madrid, el dignissim Diputat del nostre Districte Don Josep Claret.
Per més que és la primera vegada que ha prés part en les campanyes parlamentaries, ha demostrat sa indiscutible vàlua portant a cap importants gestions en varis negociats, d’algunes de les quals, el nostre Districte en tocarà resultats positius.
Nostres lectors tenen ja coneixement del brillant discurs que pronuncià demanant l’immediat arreglo i pròxima reconstrucció de la carretera de Solsona, obtenint del Govern la promesa de què a no tardar, seria satisfeta la seva petició. En efecte, an aquestes hores, s’han girat ja uns nou mil duros a la Quefatura d’Obres Públiques de Barcelona per a procedir a l’arreglo de dita carretera, mentres s’estudia la manera de reconstruir-la.
Dies enrera, nosaltres li escriguérem recordant-li que degut al mal estat de la carretera de Vich, s’hagué de sospéndrer aquí un míting electoral en pró de la seva simpàtica candidatura, a lo que, amb l’amabilitat que tant el distingeix, ens contestà que parlaria de l’assumpte amb el digne Director d’Obres Públiques de la Província Sr. Sorribas i estudiarien la forma d’arreglar aquest tros de carretera que, per l’intensitat de trànsit rodat, quasi sempre està en estat deplorable.
A veurer si en aquestes gestions l’acompanyarà la fortuna com en les de l’altra carretera: per nostra part li avancem les més expressives mercès, perquè tenim l’absoluta seguretat de que hi farà tot lo que humanament pugui.