13 de desembre del 2012

Problemes intestinals als veïns de la part alta de la població (06-1916)

Sol Ixent, any V, Juny 1916, Núm 48

La salut pública.- D’algún temps an aquesta part s’han registrat en aquest poble de Navarcles, particularment en els barris alts, una porció de malalties intestinals; que comencen, amb raó a alarmar al veïnat.
No sabem que fins al present s’hagi reunit la Junta local de Sanitat per a pèndrer les oportunes disposicions encaminades a descobrir si es tracta d’una malaltia contagiosa i en cas afirmatiu, buscar el focus d’infecció i aïllar-lo convenientment; i que ens sembla que ja seria hora que’s cridessin als senyors metges i se’ls demanessin explicacions i consells sobre el cas.
Recordant que l’epidèmia que fa dos anys se desenrotllà a Barcelona fou deguda a la contaminació de les aigües potables, creiem que abans de deplorar els trastorns conseqüents, seria del cas que es procedís a l’anàlisi bacteriològic de les aigües que surteixen el poble, prenent mostres en el manantial i a la sortida del dipòsit.
Cridem l’atenció del Sr. Alcalde i l’excitem en son zel, recordant-li que per sobre de tot, bé obligat a vetllar per la salut del veïnat. Procedeixi en aquesta qüestió amb energia i sense contemplacions de cap mena si no vol exposar-se a un sorollós fracàs. La salut del poble és la suprema llei.