25 de febrer del 2013

Partits de futbol (16-04-1932)

Acció Popular, 16 d'abril de 1932

"Campionat comarcal de Futbol Manresa-Berga
Resultats del dia 11 d’abril
[...]
Navarcles 9- Artés 3
[...]
Els partits jugats la diada del diumenge, s'han caracteritzat per l'abundància d'incidents que ha deslluït complertament la jornada futbolista. Un diari de Manresa dóna la culpa d'això als errors que es noten en l'organització d'aquest Campionat, sobre tot en la forma que es fan els arbitratges. Compartim, en part, el criteri del diari manresà i diem en part, perquè amb tot i regonèixer les dificultats i equivocacions que reporta el fer arbitrar els partits a un soci dels cercles que prenen part en la lluita, també hem de regonèixer que qui fa el que pot, no està obligat a més.
El Comitè de Competició ha de lluitar amb la manca de cabals i els clubs participants al Torneig, desgraciadament, llurs caixes no estant pas en estat floreixent, ço que vol dir no estan en disposició de poder sufragar les despeses que reportaria la vinguda d'un àrbitre foraster, o bé de la lliga Amateur, com es feia en el passat campionat. Per això l'arbitratge va a càrrec d'un soci dels Clubs contendents. Precisament sabem per font autoritzada, que el dit afer és una de les coses que més han preocupat i preocupen l'atenció del Comitè que no pot arranjar l'assumpte, par topar amb les dificultats econòmiques dels clubs. Es clar que si no s'hi dóna, però, una solució o altra perillarà la bona marxa del Campionat comarcal, cosa que lamentaríem, donada l'espectació i interès que els esportius tenen per dita manifestació esportiva.
[...]
Per diumenge dia 17, estan senyalats els segeünts partits, corresponents a la primera volta; Manresa-Navàs; Berga-Sellent; Artés-Navarcles; Penya Salé Gironella; Súria-U. E. Bergadana."