27 de febrer del 2013

Una excursió a Sant Benet de Bages (28-04-1930)

La Veu de Catalunya, Any 40, Núm.10575, 28 d'abril de 1930, pàgina 9.

A la secció "L'actualitat esportiva":

"EXCURSIÓ EN AUTOCAR A L'EX-MONESTIR DE SANT BENET DE BAGES 
Diumenge propvinent, el Club Excursionista de Gràcia, té projectada una excursió-visita en autocar per la comarca del Pla de Bages. Es visitarà la ciutat de Manresa, la meravellosa catedral i la Santa Cova de Sant Ignasi de Loyola, i a Navarcles l'ex-monestir de Sant Benet de Bages, enclavat entre el riu Llobregat i la riera Riudor. 
La seva arquitectura és romànica, consta que ja existia l'any 950. El claustre, pel seu alt valor en els capitells, li ha valgut que fos reproduït en el Poble Espanyol de l'Exposició de Barcelona, que juntament amb el Campanar de Taradell i la portalada de Porqueres, formen la típica esglesiola que hom veu en sortir del no menys interessant portal de la comtal vila de Prades. 
L'itinerari a recórrer serà: Martorell, Collbató, Font del Còdol, Brucs, Can Massana, Guardiola, Manresa, Navarcles, Talamanca, La Mata, La Barata, Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, la Rabassada i Gràcia.
Altrament s'ha comvinat que l'anada sigui pels Bruchs per tal d'admirar la magnificència del nostre Montserrat pel costat més interessant, i el retorn, per Terrassa per admirar la muntanya del Sant Llorenç del Munt passant per sota mateix del feréstec Montcau. Per detalls i inscripcions al Club Excursionista de Gràcia, carrer Sant Marc, 16 (xamfrà Berga) de vuit a nou del vespre. 
La inscripció restarà closa tan prompte siguin cobertes les places del cotxe."