31 de desembre del 2013

Funeral en honor a Mn. Eudald Coma a Ripoll (11-02-1917)

Fulla Parroquial de Santa Maria de Ripoll, 11 de febrer de 1917, pàgina 4.

"Mossén Eudalt Coma y Planas 
(A. C. S.)
Ha mort a Navarcles plé de vírtuts y en la dolça pau del Senyor, el rector d'aquella vila, nostre compatrici Mossén Eudalt Coma, fill de l'antigua casa de pagès «La Coma». 
A Borredà, a Manlleu, en nostra vila durant el temps que governá la Parroquia ab el càrrech d'Ecónomo, a Navarcles hont ha estat de rector setze anys, en totes les parroquies en les quals havia exercit el seu sagrat ministeri, ha deixat Mossén Eudalt un bell recort pels seus dots de govern, per la bondat del seu còr, per la seva ardent caritat y pel zel empleat en totes les coses conduents al servey de Deu. Sacerdot tan modest com exemplar, no més fondes simpaties havía sapigut conquerirse. 
L'acte de 1'enterrament constituhí una imponent manifestació de dòl. L'Ajuntament en plé, Jutjat, Societats, nombroses representacions, tot el poble de Navarcles acudí a testimoniar la estimació que professava a son volgut párroco. 
Aquí Ripoll, cumplint l'última voluntat del difunt que disposa se li fassin funerals en la Basílica de Santa Maria, dimars, dia 13 del corrent, a deu hores del matí, se li celebrarán en sufragi de la seva ánima.
L'Il·lustre Sr. Arxipreste, la família y hereus de confiança, conviden per medi de la Fulla Parroquial a tots els vehins de la vila a l'assistència a dits funerals, no duptant que acudiran a honrar la bona memòria del seu compatrici y virtuós Ecónom que fou d'aquesta Parròquia, Mossén Eudalt Coma, pregant pera que Deu el tinga en sa glòria. (A. C. S.)"