10 de gener del 2016

Recepció de la carretera Navarcles-Terrassa (13-06-1912 i 19-06-1912)

La Comarca del Vallés, Any XXI, núm.1927, 13 de juny de 1912, pàgina 2; núm.1972, 19 de juny de 1912, pàgina 4.

A la secció "Crónica diaria":

"Recepción de una carretera. Esta mañana ha llegado á esta ciudad [Terrassa] en automóvil el Presidente de la Comisión provincial señor Moret y el diputado por Manresa señor Borrás, con objeto de acompañar al diputado por este Distrito don Juan Barata á la recepción definitiva de la carretera de ésta á Navarcles en cuya población les aguardarán el diputado señor Pelfort y las autoridades, ingenieros y representantes de todas las poblaciones beneficiadas con aquella importantísima vía de comunicación conseguida con las reiteradas gestiones y valiosos esfuerzos del señor Barata. Con esta carretera queda desde luego unida la comarca del Vallés con el Pla de Bages y la montaña catalana."

A la mateixa secció, uns dies després:

"De obras públicas. Leemos en la prensa de Manresa:
—Els diputats provincials senyors Borràs, Pelfort, Moret y Barata, acompanyats dels enginyers d'Obres públiques senyors Puig y Ribera y dels de la Diputació senyers Mumbrú y Llansó y el contractista d'obres senyor Carreras, han efectuat la recepció definitiva de les obres de la carretera de Talamanca a Navarcles.
A la una han dinat a la fonda de Sant Domingo y ab l'esprés han tornat a Barcelona els Senyors Barata y Moret y els enginyers d'Obres públiques.
Els de la Diputació senyors Mumbrú y Llansó, el senyor Morales y el contractista han sortit aquesta tarde a fer el replantetj dels pons de Guardiola y Rajadell.
El senyor Mumbrú ha sortit en el correu cap a Barcelona y el senyor Llansó s'ha quedat per proseguir els treballs de deliniació. Demá tornará el senyor Mumbrú."