19 de maig del 2016

Detinguts per possessió de dinamita i "llurs idees extremistes" (19-07-1934)

El Dia (Terrassa), 19 de Juliol 1934, pàgina 2.

A la secció "Crònica de la ciutat":

"DE LA TROBALLA DE DINAMITA :: DETINGUTS POSATS A DISPOSICIÓ DEL JUTGE :: REGISTRES.— Després de prestar declaració davant del Comissari d'Ordre públic de la capital, han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de la nostra ciutat [Terrassa], els detinguts amb motiu de la troballa dels dipòsits de dinamita a la casa número 7 del carrer Manyé i Flaqué, i a la Riera de les Arenes, a uns 700 metres de l'última casa del carrer de Lleó XIII.
La llista d'empresonants es la següent:
[...]; Joan Camps i Prunés, 42 anys, Utzet, 6, Navarcles; Ramon Forçat i Mir, 34, igual domicili i població que l'anterior; [...].
A les tres d'aquesta tarda, la policia governativa acompanyada d'una secció de guàrdies d'assalt, han sortit amb una camioneta pertanyent a aquest cos, vers la capital, per a procedir al trasllat dels detinguts més amunt citats a la presó d'aquest partit, amb motiu d'instruir, el Sumari dels fets succeïts, el Jutjat d'Instrucció de la nostra ciutat.
Els agents de policia, continuen practicant registres en els domicilis d'individus coneguts per llurs idees extremistes."