28 d’agost del 2016

Un partit de futbol amb sardanes, la junta local d'ERC i el primer enterrament civil (25-07-1934)

La Humanitat, Número 842, 25 de juliol del 1934, pàgina 2.

A la secció "Comarques":

"NAVARCLES
FUTBOL :-: NOUS CARRECS DE JUNTA :-: ENTERRAMENT CIVIL
Diumenge [22 de juliol] a les cinc de la tarda tingué lloc al camp del C.E. Navarcles un partit de futbol entre l'equip local i el Puigreig F.C., arrenglerats amb la següent combinació: Equip local.- Sallent - Cardona, Benedicto - Grané, Iranzo, Gamisans - Guitart, Planas, Clapera, Catot i Detzira; i el Puigreig tal com segueix: Cascojuela I - Corominas, Comaposada P. - Ventolrà, Coscojuela II, Planas - Jounou, Comaposada D, Corunya, Roca i Besora. Arbitre, Prim Ibars, de Navarcles. El partit resultà competidíssim i acabà amb el resultat de 4 gols a 4.
En el mateix camp i alternat entre el partit tingué lloc l'audició de sardanes organitzada pel Foment Sardanista i a càrrec de la cobla «Art Català». La festa resultà molt simpàtica i es veié concorregudíssima.
- Per a cobrir tres vacants a la junta de l'entitat «Esquerra Catalana» de la localitat, tingué lloc el diumenge a les tres de la tarda, una reunió general en el seu estatge en la qual es constituí la junta de la manera següent: President, Albert Morató; vice-president, Celdoni Pons; caixer, Fidel Vila; secretari, Ramon Font; vice-secretari, Jaume Cesari; vocals: Ignasi Verdaguer i Jaume Godial; delegat, Joan Oliveras. 
- Diumenge, a les vuit del matí s'efectuà el primer enterrament civil que ha tingut lloc a aquesta població, el mort era el que en vida fou Valentí Fornells Altimiras. Concorregueren a l'acte una gran quantitat d'assistents, entre amics del finat i simpatitzants del laïcisme. Dintre el recinte mortuori, el ciutadà en cap Bartomeu Vilardell dedicà unes sentides paraules als assistents enaltint les virtuts del finat i posà de relleu la paraula laïcisme que no va en contra de cap religió ni moral. Rebi la família del finat el nostre més sentit condol i en pau reposi el nostre amic inoblidable."