6 de setembre del 2016

Festes republicanes (06-09-1934)

La Humanitat, Any IV, núm.879, 6 de setembre de 1934, pàgina 2.

A la secció "Terres de llengua catalana":

"NAVARCLES
FESTES REPUBLICANES
Programa de festeigs que organitzats per l'Ajuntament i el Centre d'Esquerra, amb motiu de la inauguració de les plaques que donen els noms de Macià, Rafel de Casanoves, Galan i altres en diferents carrers i places de la població al qual han promès assistir-hi entre altres, l'honorable president de la Generalitat i consellers senyors Gassol i Comorera, i els diputats Amadeu Aragay, Tomàs i Piera, Amadeu Colldeforns i Francesc Senyal.
Dia 8, a dos quarts de dotze, recepció oficial a les Cases Consistorials donant la benvinguda als visitants; acte seguit, descobriment de les plaques per les autoritats, acabat aquest acte, tindrà lloc una gran audició de sardanes a la Plaça de la República, amenitzada per una cobla, i durant aquest acte les autoritats inauguraran les escoles.
A la una: Vermut d'honor dedicat a les autoritats, en el local d'Esquerra.
A les dues: Banquet oficial en el saló de les Cases Consistorials.
I a les quatre de la tarda: Gran míting d'afirmació politico-social.
- També per als dies 8 i 9 d'aquest mes té anunciada la seva visita a aquesta població el cor «La Floresta» de Sans (Barcelona), el qual s'estatjarà a la Societat Coral Republicana.
L'ordre del programa és com segueix:
Dia 8, a dos quarts d'onze: Arribada del cor visitant, el qual serà esperat i rebut per la societat local amb l'estendard, a la plaça d'En Clavé, des d'on es dirigiran a les Cases Consistorials per tal de saludar a les autoritats on els serà imposada una llaçada commemorativa a la festa, després de saludar amb les obres «Glòria a Clavé» i «Els Segadors», acte seguit es dirigiran a l'estatge social on davant d'aquest, els cors cantaran «Els Pescadors» i «La Marsellesa», acabada aquesta, seran obsequiats amb un vermut de germanor.
Tarda a dos quarts de quatre: Gran partit de futbol entre els equips C.E. Navarcles i S.E. Floresta, en el qual es disputaran un magnífic trofeu cedit galantment per l'acreditada Sastreria Iris, d'aquest poble.
A dos quarts de sis: Gran ball i presentació de la formidable Odeon's Orchestra.
A les deu del vespre: Gran castell de focs d'artifici a la Plaça de la República.
A dos quarts d'onze: Escollit concert en el saló cafè de la Societat a càrrec de l'esmentada orquestra, i seguidament en el saló d'espectacles, el quadro d'aficionats de «La Floresta» posarà en escena el dram en tres actes de l'immortal Guimerà «Maria Rosa».
Dia 9, a les set del matí: Sortiran de l'estatge social, dirigint-se a la font de Solervicens per tal de celebrar-hi la gran i popular costellada i de retorn, davant del local esmentat, grans jocs de cucanya en obsequi a la mainada.
Tarda a les cinc: Gran ball de comiat en obsequi a la joventut de la població, amenitzat per l'esmentada Odeon's Orchestra.
Prometen ésser molt lluïdes tant aquesta com l'altra esmentada festa."