16 d’octubre del 2016

Crònica de les festes de Pasqua de l'Harmonia (12-06-1930)

El Dia, Any II, núm.157, 12 de juny de 1930, pàgina 5.

"Diuen de Navarcles 
Les festes de Pasqua 
Com estava anunciat durant els dies 7, 8 i 9, es celebraren en aquesta vila grans festes amb la csoperació [sic] de l'orquestra Planas de Martorell i el cor barceloní «L'As de Copa» de Gràcia. 
El dia 7, ja molt abans de l'hora anunciada, s'havia reunit un gran gentada per presenciar l'arribada dels esmentats cor i orquestra. A dos quarts de nou, la societat coral «Harmonia Navarclense», amb la senyera enlaire i acompanyats de l'orquestra, es dirigiren a la Plaça de Clavé, lloc senyalat per la rebuda. En mig d'un entusiasme extraordinari, es canviaren les salutacions de rigor. Després es van dirigir ambdós cors cap a la Casa Gran, on els esperava l'Ajuntament en ple. Els féu els honors, per absència del senyor Alcalde, el primer tinent senyor Jaume Casals, el qual els adreçà breus paraules de salutació. Li contestà el representant dels cantaires graciencs senyor Joan Teixidó. 
Acte seguit el cor de «L'As de Copa» cantà les composicions «Salut cantors» i «La sardana de la barretina» que foren molt aplaudides. 
Aquests aplaudiments es renovaren quan el company cantaire i segon tinent d'alcalde posà una llaçada a la senyera de «L'As» com a símbol de germanor. 
Després es dirigiren al local social, on es celebrà un gran ball amenitzat per l'orquestra Planas. 
A les set del matí del dia 8, foren obsequiats els cantaires forasters, amb un esmorzar a la Font de Solervicens. Regnà entre els assistents una alegre i franca companyonia. 
A les dotze, concert coral en el local social i al vespre, a les deu es posà en escena per l'elenc artístic de l'«As», sota la batuta del mestre director Josep López, les obres «Bohemios» i «Pantalones en danza», que amb justesa magistral posaren de relleu les seves qualitats artístiques el tenor Miquel Llorenç, baríton Ramon Dalmau, baix Joan Tubau. El local fou insuficient pel públic que volia concórrer a la vetllada, captant-se un sens fi d'aplaudiments. 
Dia 9. A dos quarts de quatre de la tarda, magne concert coral. Figuraven en el programa obres de l'immortal Clavé com «Els Pescadors», «De bon matí», «Glòria a Espanya» i altres del seu escollit repertori. El local es veié completament ple. El públic que hi assistí, no deixava d'ovacionar-los; a les set del vespre acompanyats de l'«Armonia», amb la senyera, es dirigiren cap a la Plaça d'En Clavé, on foren despedits amb tots els acataments de rúbrica, deixant com tots els actes d'índole de germanor després d'aquella satisfacció gaudida en moments anteriors aquell buit, aquella enyorança que fins sembla que no es vulguin deixar marxar a les seves respectives llars els visitants fins que es donen aquelles esperances de ¡Fins a un altre! 
C."