30 d’octubre del 2016

El dr. Artigalàs agradeix un obrer (01-07-1930)

El Dia, Any II, núm.171, 1 de juliol de 1930, pàgina 2.

"Un obrer agredit a Navarcles
Ens ha estat pregada la publicació de la següent nota:
«Divendres passat fou agredit el obrer Lluís Orriols i Calvet, pel metge senyor Artigalàs, qui va esperar-lo a la carretera quan venia de Sallent, on treballava. El fet va ocórrer prop del Pont del Galobart. L'agressor li donà una empenta en el moment que passava amb la bicicleta. Abundaren els cops de punys i sort que un carrater s'interposà entre els dos, puix tal vegada la cosa hauria acabat malament per part del valent.
Ha estat objecte de molts comentaris a tot Navarcles i hom recorda que no és la primera vegada que aquest senyor demostra aquesta manera de procedir, puix fa pocs anys que també va anar a esperar al metge senyor Anicet Gresa, en el terme de Calders, i l'agredí amb un bastó. En aquella ocasió donà feina al Jutjat de Calders, on es va celebrar el Judici de faltes.
Sembla que la tal agressió és deguda a què està el metge molt enfadat perquè no ha sortit nomenat Jutge l'apotecari que ho tenia sol-licitat amb el seu benaplàcit. I tots ja sabem l'autoritat que l'Artigalàsqui [sic] tenia sobre l'apotecari quan era Alcalde.
Jaume Sellarés.»"