1 de novembre del 2016

Festes, reunió de la Permanent, naixements i un incendi (01-08-1930)

El Dia, Any II, núm.197, 1 d'agost de 1930, pàgina 5.

"Diuen de Navarcles
Festes majors
Transcorregueren molt animadíssims el dies de la festa major en la veïna colònia del Galobart i Pont de Cabrianes.
La Permanent
Dissabte passat es reuní la Comissió municipal Permanent. No es prengué cap acord després de molts llargs debats, que fins fa vergonya per a un Municipi les sessions que es celebren.
Fou rebuda una Comissió de veïns dels carrers Pi i Margall i Ametller, demanant que hom els hi suprimeixi la barraca de les escombraries que està a quatre pams de les cases, car allò és un focus d'infecció. Els contestà la Presidència que s'estudiarà la forma de solventar-ho. Interinament es proposà que es buidi dues vegades cada setmana.
Infantaments
Diumenge passat tingué lloc l'acte de concedir les aigües baptismals i amb elles els noms de Joan, Pau i Jordi, a un nen fill de nostre particular amic Joan Collado.
També es veié amb goig augmentada la família amb una xamosa nena nostre bon amic Marian Farré.
Vetllada
Per al proper dia 9, al vespre, en el local Ateneu Navarclenc, hi ha anunciada una gran vetllada, amenitzada per la cobla «La Principal de Bages».
Intent de foc
Abans d'ahir s'inicià foc a casa de Joan Oliveras i gràcies a la intervenció d'uns veïns el foc fou sufocat als pocs moments, no havent-hi hagut cap pèrdua de consideració.
Programa de festes
Per a la propera festa major s'està confeccionant un bonic programa de festeigs.
CORRESPONSAL"